zondag 7 mei 2017Jongeren Ju-Jitsu club Eeklo VZW Keishin boeken mooie resultaten !De Vlaamse Ju-Jitsu federatie (VJJF) organiseerde op 5 november 2016 de Flanders Cup Groundfight competitie. Ju-Jitsu club Eeklo vzw Keishin was vertegenwoordigd met 8 deelnemersDe trainers en coaches Sensei Stefaan De Muynck (6e Dan en BLOSO trainer B), Patrick De Smet  (3e Dan) en Godfried Van Tomme konden tevreden terugblikken en behaalden met hun atleten
7 medailles ( 3 x goud, 2 x zilver, 2 x brons )Bij de miniemen (U12) stonden er 6 deelnemers van onze club op de tatami.
Rune Deduytschaever won in zijn gewichtsklasse 2 van zijn 3 gevechten, maar met puntenvoordeel kon hij de gouden medaille in de wacht slepen.
Broer Iebe kon 1 kamp naar hem toe trekken maar behaalde toch brons.
Yeno Spiessens kwam in zijn poule 4 maal op de tatami en kon 2 kampen met ippon winnen met een logische bronzen medaille om de schouders.
Rube Bruynbroeck kon eveneens 2 kampen winnen met ippon, maar met een hoger puntensaldo werd hij beloond met een zilveren plak.
Grote zus Jinte werd enkel verslagen door een sterke Waalse opponente. De overige kampen won ze overtuigend dus zilver is een logisch gevolg.
Hannelore Quataert heeft bij haar eerste deelname aan competitie heel goed gestreden maar kon geen medaille meenemen richting Eeklo.Robbe Rotsaert ( U15 ) was bij zijn eerste competitie ervaring niet onder de indruk en sleepte meteen een gouden medaille in de wacht.Zondag 19 maart was het open Oost-Vlaams kampioenschap. Voor deze wedstrijd hadden we 4 atleten op de tatami. Terug konden de coaches tevreden zijn, want 3 medailles (1 x zilver, 2 x brons) is een puik resultaat !


Bij de miniemen (U12) streden Rube Bruynbroeck  en Gilles Millecamp in een heel zware  poule. Gilles verloor enkel op punten, Met enige pech in de puntendeling viel hij net buiten de medailles. Rube won alle gevechten met ippon tot de finale ! Vermoeidheid en een sterke tegenstander verbraken zijn zegestrijd. Hierdoor moest hij tevreden zijn met een zilveren medaille.
Jinte Bruynbroeck had haar dag niet, Haar tegenstandsters counterden steeds haar aanval en vochten heel defensief en passief. Gefrustreerd moest de Oost-Vlaams kampioene van 2016 vrede nemen met de bronzen medaille.Robbe Rotsaert heeft gestreden met een groot hart. Maar in een nieuwe categorie en met de Nederlandse tegenstand ( open kampioenschap ) was brons het hoogst haalbare.Eind februari konden onze 2 Oost-Vlaamse kampioenen van 2016 op de Eeklose Kampioenenviering hun herdenking ontvangen. Jinte Bruynbroeck en Jason Duwel kregen zo een verdiende herkenning voor een prachtig seizoen.
Ju-Jitsu Club Eeklo Keishin
Tel. 09 378 08 53
jujitsuclubeeklo@gmail.com
www.ju-jitsu-eeklo.be


Geen opmerkingen:

Een reactie posten